De donaties worden automatisch op de eerste werkdag van de maand uitbetaald. Je kunt de donaties ook onmiddellijk laten uitbetalen. Je vindt deze optie op de saldo-pagina na het inloggen op je account. De uitbetalingen worden uitgevoerd door het Online Payment Platform. Afhankelijk van je bank kan het tot 2 werkdagen langer duren voordat het geld binnen is.

Donaties waarbij er een betaalmethode met een storneringsrisico is gebruikt, zoals Incasso, PayPal of Credit Card, worden pas na 30 dagen vrijgegeven voor de uitbetaling.

Gebruikers kunnen gewoon een inzamelingsactie aanmaken en onmiddellijk beginnen met het ontvangen van hun donaties. Ondertussen moeten gebruikers wel hun bankrekening en identiteit verifiëren. Na goedkeuring kunnen gebruikers dan hun donaties ontvangen.

Het Online Payment Platform accepteert alleen de transacties die plaatsvinden vanuit de landen van de Europese Economische Ruimte (EER).

Bekijk hier of jouw land een EER-land is Werkt WhyDonate ook in mijn land?

Tip: Op de 'Saldo-pagina' in je account kun je precies bekijken welk bedrag nog moet worden uitbetaald.