Zodra je de Digitale PIN Collectebussen hebt ontvangen, dien je deze eerst in te stellen voordat je kunt beginnen met collecteren. Je moet de Collectebus namelijk aan jouw geldinzamelactie koppelen.

Nog geen account op Whydonate
Registreer je (of login) op Whydonate en maak een geldinzamelactie aan. Tijdens het aanmaken van de geldinzamelactie kun je ook gelijk de branding en bedragen van het donatieformulier aanpassen.

Reeds een account op Whydonate
Zet de Collectebus aan door lang op het onderste rechter knopje aan de zijkant te klikken. De Collectebus trilt of maakt geluid wanneer deze opstart. Wacht tot de Whydonate applicatie volledig is geladen.
Zoek en selecteer jouw geldinzamelactie. Je kunt nu beginnen met collecteren!

Optioneel
Vergrendel de geldinzamelactie --> Meer informatie
Maak verbinding met Wifi --> Meer informatie
Pas branding aan --> Meer informatie
Pas voor ingestelde donatie bedragen aan --> Meer informatie