1. Installeer de Wordpress plugin


Vind de “WP-Whydonate” plugin in het “Nieuwe plugin” menu en klik “Nu installeren”.
Activeer de plugin via het ‘Plugins’ menu in WordPress.
De plugin is zichtbaar in het linker hoofdmenu op WordPress.

2. Whydonate account koppelen


Heb je al een Whydonate account: Open je Whydonate profiel en klik op het 'API Key' menu. Genereer een nieuwe API Key en kopieer en plak deze onderaan de pagina in het invoerveld.

Nog geen Whydonate account: Maak gratis een account aan op Whydonate. Open vervolgens je Whydonate profiel en klik op het API Key menu. Genereer een nieuwe API Key en kopieer en plak deze onderaan de pagina in het invoerveld.

Na het koppelen van jouw account zijn de geldinzamelacties van het Whydonate platform inzichtelijk via deze plug-in.

3. Widget aanmaken


Elke widget heeft een eigen stijl en een gekoppelde fundraiser. Met de Whydonate plugin kun je meerdere widgets tegelijkertijd aanmaken voor verschillende fundraisers.

In het linker menu, klik op ‘Whydonate’ > ‘Widgets’.
Klik ‘Widget aanmaken’ en selecteer een stijl en een fundraiser. De donaties worden toegekend aan de geselecteerde fundraiser. Mochten er nog geen fundraisers zichtbaar zijn, maak deze dan eerst aan door op ‘Fundraiser aanmaken’ te klikken.
Kies de ‘standaard stijl’ of maak een aangepaste stijl aan.
Let op: Het is ook mogelijk om de aangemaakte fundraisers op het Whydonate platform te delen en zo nog meer aandacht te krijgen. Je kunt dit doen door de aanvullende informatie op Whydonate.nl toe te voegen.

4. Widget plaatsen op website

Voeg de doneerwidget toe aan jouw WordPress website. Knip en plak de shortcode om de widget toe te voegen. De widget zal vervolgens na het publiceren in het bericht of op de pagina verschijnen. De shortcode van de widget kun je vinden onder het menu ‘Whydonate’ > ‘Widgets’ en ziet er volgt uit:

Was dit artikel behulpzaam ?
annuleren
Dank je wel !